Skolegården
Du er her: kulturskolen > Artikkel

Arctic Hips fikk Drømmestipendet

DSC_0811_300x249
Den 5. juni hadde arrangerte kulturskolen og Linda Fredriksen et storslagent danseshow på samfunnshuset. Publikum lot seg begeistre over den to timer lange forestillingen, som inneholdt bl.a. hip hop, magedans og capoeira.
2010-06-16 Roy Magnus Langås

 

 
Cirka 25 dansere var i aksjon under forestillingen, og konferansieren Adrian skapte en fin flyt i forestillingen. De cirka 120 fremmøtte lot seg begeistre over fengende danserytmer.
 
Drømmestipendet går til…
Midtveis i forestillingen, ble arrangementet avbrutt av Trygg Jakola fra Norsk Kulturskoleråd, kulturskolerektor Ingvild Sehl og ordfører Janne Andreassen. De kunne stolt fortelle at dansegruppa Arctic Hips hadde mottatt norsk tipping og kulturskolerådets drømmestipend på 10 000 kroner.
 
-          Det var et flott arrangement, og jeg ble mektig imponert over danserne, verdige vinnere, fortalte Jakola fra Kulturskolerådet.
 
Danserne fra Arctic Hips var ikke informert om utdelingen på forhånd, selv om de trolig hadde sine mistanker. Allerede dagen før prisutdelingen, skrev nemlig en litt vel ivrig lokalavis at Arctic Hips hadde blitt tildelt drømmestipendet. Det var uansett tydelig at de satte pris på tildelingen.
 
 
 
 
 
Dette er Arctic Hips
Dansegruppen Arctic Hips består av følgende personer (som alle deler stipendet):
                Madelen Simone Kristiansen (17)
                Lisa Bakke (16)
                Sofie Jensen (17)
                Iselin Håheim (18)
 
Dansegruppen Arctic Hips ble startet i 2006 av Linda Fredriksen, og det tok ikke lang tid før de fikk vist frem sine talenter. Allerede i 2007 kom de helt til landsfinalen i UKM, og siden har de gjort en rekke opptredener både i og utenfor Berlevåg. De har blant annet opptrådt på festivaler, karneval, bursdagsselskap, hurtigruten, pluss en rekke lokale arrangementer. De har også hatt et samarbeid med den russiske hip hop gruppen ”Arctic Rockers” fra Murmansk, og opptrådt i Russland.
 
Slik beskriver de seg selv på http://arktiskehofter.blogg.no/ (Berlevåg kommune tar ikke ansvar for innholdet på eksterne sider):
 
Arktiske Hofter er en magedansgruppe fra den lille plassen Berlevåg som ligger i Finnmark. Vi har trent magedans i rundt 3 år, og gruppa består av Madelen Simone Kristiansen (16 år), Iselin Håheim (17 år), Lisa Bakke (16 år) og Sofie Larsen Jensen (17 år). Gruppa har opptrett på mange forskjellige begivenheter. Vi har hatt innslag på festivaler, bryllup, karnival, bursdager mm., samtidig som vi har hatt samarbeid med Arctic Rockers, og derfor også har opptredd i utlandet. I 2007 kom vi i tillegg videre til landsmønstringen i Trondheim med UKM. Utenlands går vi under navnet Arctic Hips.
 
Arctic Hips har et ønske om å lage en danseforestilling som kan vises både i Berlevåg og i nabokommunene. Drømmestipendet kan være med på å realisere dette i form av penger til kostymer, hjelp til koreografi og som inspirasjon.
 
Vant ungdommens kulturpris i 2009
Ungdommens kulturpris 2009 gikk til Arctic Hips. I begrunnelsen kunne en lese:
 
"Arktiske Hofter" har vært gode ambassadører for Berlevåg, for ungdommen vår og for kulturmiljøet i kommunen. Dette er vist gjennom mange opptredener rundt om krig i fylket.
 
De har deltatt under den lokale UKM, gikk videre til fylkesmønstring og derfra til landsmønstring i Trondheim.
 
Det siste året har jentene hatt flere samarbeidsprosjekter med ei russisk HIP-HOP gruppe. Sammen har de bl.a. hatt opptredener i Russland.
 
De har tilført noen utradisjonelt og eksotisk til Berlevåg.
 
Danserne i Arctic Hips er veldig flinke, og de har vært til inspirasjon og gode forbilder for de yngre danserne i Berlevåg. Madelen har i nesten ett år kjørt magedanskurs for yngre dansere. Rekrutteringen der har vært over all forventning, og ”Hipdrop Wahdanous” som de kaller seg, teller nå rundt 10 deltakere. Vi har ved flere anledninger latt oss underholde av disse danserne.
 
Kulturskolen i Berlevåg går nå inn i en periode hvor vi satser på dans. Drahjelpen vi har fått fra Arctic Hips er derfor betydelig.

Logg på

Class

Brukernavn:

Passord:

Kunnskap.no