Skolegården
Du er her: Artikkel

Nye valgfag i ungdomsskolen

IMG_7529_300x225
2012-09-04 Bente Bakke

 

Fysisk aktivitet og Helse
Fysisk aktivitet og helse er et valgfag om idrett og matlaging. De har på en måte fysisk aktivitet som mellomstrinnet hadde i fjor, bare med matlaging også. Læreren er Marius Osmo.
Dette er et intervju med Jørgen Stabell 8 Trinn: -Så, du har valgt Fysisk aktivitet og Helse, hvorfor det?  -Fordi det er artig og er nesten som gym. -Hvordan er det å gå på fysisk aktivitet og helse? -Det er ganske bra, etter jul blir det kjøkkenet. -Er læreren snill? -Han kan være streng i timene men er en snill person. -Hva gjorde dere i forrige time? -Snakka om å være sunn, og sunn mat.

Medier og informasjon
I dette faget skal vi skrive artikler og lage intervjuer. Vi skal lære å lage et sammenhengende intervju. Mediagruppa skal skrive artikler og reportasjer i Berlevågingen. Og vi skal også lære litt om informasjonsteknologi og om hvordan vi kan bruke nettaviser til å publisere ting i. I media er gruppa er vi 12 stykker og læreren Grethe.

Sal og Scene
Vi i mediagruppa intervjuet Tone som er lærer i valgfaget sal og scene. De holdt på med lek og moro. Vi spurte Tone om de var gode eller dårlige, men ”bra enda” sa Tone. Faget går ut på å lære om alt innen drama, lyd, lys, scenografi og skuespillerteknikker.

Se bildene fra de forskjellige valgfaggruppene nedenfor. Tiende klasse er på skoletur og er derfor ikke med på bildene.

Skrevet av Amanda, Andreas og Ole Hendrik i Mediagruppa

 

 

 

Logg på

Class

Brukernavn:

Passord:

Kunnskap.no