Skolegården
Du er her: Artikkel

Første brev

Reisebrev fra Polen

Ingress_100x56
10. trinn er på tur med "Hvite busser".
2012-09-06 Ingvild Sehl

 

Fredag 31. august startet vi turen nedover til Oslo. Når vi var kommet fram til hotellet fikk vi gå på shopping eller møte venner og familie. Om kvelden gikk vi på Peppes Pizza og spiste oss gode og mette.
 
Dagen etter ble vi hentet utenfor hotellet av bussen som skulle frakte oss til Polen. Vi måtte ta ferge fra Sverige til Tyskland for å så ta buss til Polen-Krakow.
 
På mandag var vi og gikk i fangeleirene Auschwitz og Birkenau. Det var lærerikt og interessant. Mange ble overrasket over hvor stort det var, og de fleste synes at det var vanskelig å forestille seg det grusomme som har skjedd der. Etterpå dro hele klassen til sentrum av Krakow, der vi spiste middag på Hard Rock kafe.
 
Neste dag var det opp grytidlig og klokken 07.30 satt vi oss i bussen på tur mot saltgruvene. Da vi ankom saltgruvene startet vi med å gå ned sånn ca. 400 trappetrinn til saltgruvene. Det var sang og andre morsomheter på turen nedover. Da vi kom ned så stod guiden vår klar nede, og like etter tok han oss videre innover i saltgruvene. Det var mye å se og vi kunne kjøpe med oss forskjellige ting laget av salt fra gruvene. Turen inne i saltgruvene tok sånn ca. 2 timer. Da vi var ferdige kjørte vi med bussen inn i byen, der vi fikk noen timer til egen disposisjon. Dagen ble avsluttet med folklore og middag.
 
Skrevet av 10. klasse
 
 
 
 

Logg på

Class

Brukernavn:

Passord:

Kunnskap.no