Skolegården
Du er her: Artikkel

Andre brev

Reisebrev fra Tyskland

TV-t�rnet_60x90
10. trinn deler sine opplevelser.
2012-09-08 Ingvild Sehl

 

I dag har vi vært på sightseeing i Berlin. Først kjørte vi rundt i byen og så på forskjellige serverdigheter som Checkpoint Charlie, en kontrollpost mellom Øst- og Vest-Berlin, sovjeterne i øst og amerikanerne i vest. Vi så også Holocaust, et monument for alle jødene som døde under andre Verdenskrig. Berlinmuren, muren som delte Berlin i to, øst og vest er i dag dekorert av kunstnere fra hele verden.
 
Når vi hadde parkert bussen og alle hadde samlet seg, dro klassen vår til TV tårnet. Det var ganske høyt, over 369 meter, men der heisen stoppa og det var restaurant, var det "bare" ca 207 meter. Etter at vi hadde vært i tårnet, dro vi til byen. De fleste splittet seg i små grupper, og når vi kom til f. eks. senteret møtte flere på folkene fra de andre skolene.
 
Så i dag har vi vært på sightseeing, shopping og byturer i små grupper uten voksne og gjort oss kjent med Berlin. Det har vært en fin dag, og vi har koset oss og svidd bort masse penger. Nå står leirene Ravensbrück og Sachsenhausen for tur, før vi skal ta ferga til Trelleborg i Sverige igjen før vi kjører til Oslo.

Logg på

Class

Brukernavn:

Passord:

Kunnskap.no