www.berlevag.gs.fm.no

Store opplevelser for små musikanter

1_300x202
I samarbeid med kulturskolene i Berlevåg og Båtsfjord arrangerte Musikk i Finnmarks Mufistar 7. – 9. september et samspillverksted i Berlevåg for musikanter mellom 9 og 90 år. Det inngikk som en del av den vellykkede kulturelle storsatsningen i kommunene bygget på mottoet til Mufi: ”Store opplevelser på små steder”.
Roy Magnus Langås

 

Mange deltakere
Det var rundt 40 deltakere på musikkseminaret, og de aller fleste var barn fra 9 år og oppover, men det var også noen voksne som hadde lyst til å utvikle seg på sine instrument. Verkstedleder Einar Leinonen kan fortelle at det var ny deltakerekord for Mufis kurs i distriktene.
Deltakerne ble delt i 3 forskjellige grupper, en gruppe jobbet med lydproduksjon, en annen med korpsmusikk, og 3 grupper satset på band.
Dyktige instruktører
Einar Leinonen, som for øvrig er fra Berlevåg og kjent som en dyktig bandmusiker, instruerte gruppene sine slik at både lydbildet og ferdighetene fikk et kvalitetsløft.
Stein Erik Tafjord instruerte korpsdeltakerne. Stein Erik er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, og han er kjent som en fremragende tubaist, og hans ferdigheter har bl. a. Ytre Suløens Jazzensemble, Kringastingsorkesteret og Brazz Brothers lært å kjenne gjennom mange år.
Smånervøse
Da deltakerne møtte opp på skolen for å starte øvelsene, var både de og instruktørene litt smånervøse, men med det samme de hadde blitt delt opp i grupper, forsvant redselen, så alle fant raskt den rette tonen.
Etter å ha øvd i 2 samfulle dager, rakk korpsgruppa til Stein Erik Tafjord å holde en konsert for småskolen og mellomtrinnet før den store ilddåpen på Neptun Pub i Berlevåg og Polar hotell i Båtsfjord dagen etter. De minste skoleelevene fikk servert svingende musikk som var inspirert av afrikanske rytmer.
Konserter
Onsdagskvelden holdt de unge korpsdeltakerne konsert på Neptun Pub, som var helt fylt opp av spente tilhørere. Med profesjonell lyd fra Varanger Lyd, og etter hvert erfarne musikere, ble denne konserten en minnerik opplevelse for alle.
Det ble nok en litt spesiell opplevelse for de minste musikerne, for det er vel ikke hverdagskost for ungene at de opptrer foran en forsamling som koser seg med en halvliter eller to underveis. Kanskje pilsen kunne vært spart til senere?
Det var i hvert fall ikke tvil om at publikum likte det de fikk servert, så vel den fengende rockemusikken for øret som den leskende væsken for ganen.
Torsdagskvelden opptrådte musikerne på Polar Hotell i Båtsfjord, og også der var det fullsatte lokaler. Deltakerne hadde nok blitt mer varme i trøya etter hvert som de fikk mer erfaring, så kvalitetsmessig var konserten i Båtsfjord kanskje hakket bedre enn kvelden før.
Levende lokalsamfunn
I følge Harald Devold fra Musikk i Finnmark, er musikkverkstedene kanskje noen av de viktigste ingrediensene som skal til for å gjøre lokalsamfunnene levende.
Ett er i alle fall sikkert: Musikk i Finnmark kan se tilbake på musikkverkstedet og arrangementene i Berlevåg og Båtsfjord med stor begeistring, og kan glede seg over den enorme suksessen de oppnådde.

 

 Her får Stian Andersen, Leif Bjarne Hammer og Rikard Hansen lære om lydproduksjon av verkstedleder Einar Leinonen.

 

Musikeren Stein Erik Tafjord instruerer korpset. 

 

Fra konserten i Båtsfjord. 

 

 

Fra konserten i Båtsfjord.
Fra venstre: Niclas Jensen, Lennart Johnsen, Morten Aslaksen, Eirin Tiberg og Frerik Hansen.

 

Fra konserten i Båtsfjord.
Fra venstre: Jakob Tiberg, Vlad Eremin, Adrian Hansen, Ina Kristiansen og Ida Vollan Johnsen.
 

 Fra konserten i Berlevåg.

 

 

Fra konserten i Berlevåg.
3 unge musikere som ser ut til å beherske saksofonene sine. Fra venstre: Andreas Samuelsen, Markus Sandvik og Ane Sehl Svendsen.

 

 

 

Korpset holder konsert for små- og mellomtrinnet på skolen.