Skolegården
Du er her: kulturskolen > Artikkel

UKM i Berlevåg

Ingress2
Brynjar Langås

Med et volum som utfordret desibelmåleren trollbandt de rundt 40 ukm-deltakerne publikum i den fullsatte musikksalen på Berlevåg skole i 2 timer.
2011-02-21

 

Alt lå godt til rette for en stor kulturopplevelse. Artistene hadde forberedt seg godt, og kvaliteten på framførelsene var av høy kvalitet, så det var tydelig at det var lagt ned svært mange øvingstimer i forkant av arrangementet. 
Variasjon
Programmet var rikt og variert med band, soloartister, vokalister, dansegrupper, kunstutstilling og kortfilm.
De unge malerne hadde hengt opp sine malerier på veggen i hallen, og bildene viste med all tydelighet at det er stor bredde og kvalitet over kulturlivet i Berlevåg.
Det første innslaget fra scenen var bandet ”After Eight” som framførte et sang- og musikkinnslag av den irske gruppa The Cranberries. Cathrine Schanche (14) og Anneli Pedersen (15) var solister.
Deretter fulgte Morten Aslaksen med Infinity Appears’ ”For The Love of God”, et solonummeret på gitar. Fingrene hans lekte seg på gitaren, og han viste en musikkinnlevelse som publikum virkelig satte pris på.
Så var det duket for heavymetal hvor Four Plays presenterte ”Nothing Else Matters i ekte Metallica-stil med Ina Kristiansen (14), vokal. En god prestasjon.
Stian Andersen med kunstnerbenevnelsen Depresjon, var nestemann ut med ”Hordalands Doedskvad, del 1, og Nattestid Ser Porten Vid, del 7”. Da fikk desibelmåleren virkelig noe å bryne seg på. Stian klarte å formidle musikkgenren han representerte på en god måte.
Skolekorpset med sine 4 deltakere og hjelp fra et par voksne musikere, var også med i år, og de framførte 3 melodier.
Leif Bjarne Hammer hadde laget en kortfilm, et innslag som viser at Berlevåg fortsatt er en filmby å regne med, men så har han jo også store forventninger å leve opp til i filmbyen.
Sangeren Nathalie Weidmanns (16) framførte en sang som det virkelig var klasse over, og publikum lot seg rive med. Hårene hadde nok reist seg på hodene til dommerne i X-faktor med Jan Fredrik Karlsen i spissen hvis de hadde vært til stede.
Dansegruppene Bellywood og Berlevåg Hip Hop avsluttet arrangememntet med fremragende danseprestasjoner.
Dommernes kvaler
De tre dommerne, Tone Johansen, Ann Rubi Straumsnes og Håvard Stensholm, hadde ingen enkel jobb med å kåre vinnerne, men de entes til slutt om at fire av artistene/gruppene skulle sendes videre til fylkesfinalen i Karasjok.
Dommerne gjorde en meget god jobb, og etter showet ble alle deltakerne evaluert i ren X-faktorstil. Det må imidlertid bemerkes at de nok var en god del mildere i omtalen av deltakerne enn det man kan oppleve foran tv-skjermen.
Vinnerne
De fire som gikk videre etter det ekstra lange dommermøtet var Morten Aslaksen på gitar, dansegruppa Bellywood, filmregissøren Leif Bjarne Hammer og sangeren Nathalie Weidmann.
Den lokale musikeren, Frank Pedersen, som for anledningen var publikumer, var helt enig i dommeravgjørelsen og mente at den ga et riktig bilde av prestasjonene.
 
 
 
 
 
 

Logg på

Class

Brukernavn:

Passord:

Kunnskap.no