Skolegården
Du er her: Artikkel

Yrkesmessa 2012

PA110013_300x225[1]
Fredag 12.oktober var det igjen tid for yrkesmessa i Berlevåg. Mange yrkesgrupper var representert og elevene var veldig engasjert.
2012-10-30 Bente Bakke

 

 

Vi intervjuet Liz Rekve som har ansvaret for yrkesmessen vi har hvert år. Hun sier at de arrangerer yrkesmessen for å ha fokus på ungdommen, å tenke på deres framtid. Hun sier også at til neste år blir det flere yrker på messen, og de arrangerer yrkesmessen også fordi ungdommene skal være bevist på hvilke yrker det er i Berlevåg.
Liz tror at de har arrangert yrkesmessa i 3-4 år, men hun er ikke helt sikker.
Hun sier at det er veldig mye planlegging å arrangere messen, man må tenke på hvem man inviterer, og hun sendte ca. 60-70 invitasjoner vært år. Det å lage programmer og sette de sammen tok også lang tid.
Hun ville ha ansvar for messen fordi det passet godt til stillingen og han som hadde ansvaret først hadde ikke lengre tid.
Det som skal til for at det blir yrkesmesse er penger, fordi det koster ganske mye for å stelle i stand, og det er også viktig at ungdommer er engasjerte og stiller opp. Det som også er viktig er å ha folk som orker å organisere yrkesmessa.


Dagen startet med at vi sjekket ut standene, dette holdt vi på med fram til klokken 11 da informasjon, og foredrag foregikk på scenen. Med en gang vi kom på idrettshallen, så meldte alle på ungdomsskolen seg på en konkurranse der premien var en Ipad 2, som ble holdt av Liz Rekve og Linn-Mari Bertheussen.  Det var en lang konkurranse som krevde mye tid til å svare på.

Det var 23 utstillere på messen og de var: Helsesenteret, barnehage, frisørbua, hydraulikken, statoil, varangerkraft, vake, ambulanse, polar seafood, forsvaret, skole, sfh, ok, ungdomsrådet, helseverkstedet as, avinor, skole, kultur næring, artic glasstudio, claudia i kongsfjod, giorgo, sangkaft og havnemuseumet. Vi synes det var veldig bra at så mange utstillere stilte opp, det var så mye å velge mellom.

Etter en god tid med å besvare spørsmål fra både skolen og konkurransen, så kom ungdomspanelet opp og besvarte spørsmål og fortalte om sin utdanning og det de har gjort feil i livet med valg av skole. Dette var da veldig spennende og lærerikt.

Så kom et foredrag med en ung jente som het Ylva fra Jokkmokk i Sverige, men valgte å flytte til Tromsø. Og hun fortalte om hennes valg i livet, og nå for tiden jobber hun med festivaler rundt om i Norge. Rundt klokken halv to hadde frisørbua hårshow, og en gruppe med små hip hoppere som danset med en fra Brazil, han het Adailton.

Så ble konkurransen avsluttet og vinneren av en Ipad 2 ble kåret. Og det var Cathrine Schanche som var den heldige vinneren. Det var også en konkurranse som Statoil holdt, der det var mange små premier, og en del vinnere.


 
 
 

 

Logg på

Class

Brukernavn:

Passord:

Kunnskap.no